Pleinvrees

 

Ik ben dik en dat wordt me keer op keer duidelijk gemaakt. Vaak op luidkeelse wijze op verkeerspleinen. Vaak en enkel door heren.

 

Deze week op het Leidseplein, ik sta nietsvermoedend bij de taxiplaats:

 ‘Dikke hoer, dikke hoer!! Vies kutwijf, wil je lekkurj geneukt worden in je vette reeet…..?!  Voorbij scheurt een zwarte cabriolet Volkswagen GTI met stampende Slam-fm muziek, vol met vier dertigjarige Ajaxsupporters.

 

Een jaar eerder op het Emmaplein in Maastricht:

 ‘Hee dikke aaje kut, kennst dich neet oetkiecke?! Vvvet kutwief!’ Een geblondeerde plebejer van  ongeveer veertig jaar in een tweedehands Mercedes, gooit zijn raampje open wanneer hij mij geen voorrang verleent.

 

Ook internationaal doen pleinen het goed. Bij de Brandenburgertor, een BMW vol twintigers en opengedraaide geblindeerde raampjes:

‘Heeeeee Du fetter Kuh, du hast ein grosen Arsch.’!

 

Als kind ben ik gepest door mannelijke peers en vernederd door sadistische gymleraren met afkeurenswaardige blikken. Als student keek er nauwelijks een jongen naar me om. Als Uber-geile twintiger wil je een lékker wijf scoren en geen dik wijf.  

 

Naarmate de jaren verstrijken bespeur ik een omslag. Heren van boven de vijftig laten keer op keer blijken dat ze volle vrouwen waarderen. Ze hebben ontdekt dat die bonenstaak met wie ze getrouwd zijn, weliswaar een taille, maar vooral een kutkarakter heeft. Het lijf dat ze aanraken bestaat nu enkel uit een zakje huid vol botten.

 

Mijn botten kun je niet voelen want die zitten strak verpakt in warme, zachte huid. Ik ontvang tegenwoordig complimentjes en zie blikken langs mijn lichaam glijden. Ik voel me nu vaker begeerlijk dan niet en vrij me een partij wezenloos met een kerel die helemaal wild is van mij en mijn lijf.

 

Spinnenfobie kun je verhelpen door de beestjes onder een glas te plaatsen en er naar te kijken. Ik vraag me af wat er gebeurt wanneer er een zware, menshoge stolp over chauffeurs met Duitse wagens wordt geplaatst. En dat ik er dan heel, heel lang naar kijk.

 

Condensvorming. Opengesperde blikken.

 

 

Vet. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0